Bejaarden Wassen | De mensen
Selby Gildemacher had zijn tent ingericht als natte cel, waarin hij ouderen een gratis wasbeurt aanbood. Gehuld in een hagelwitte verpleeguniform en voorzien van een grote smetteloze washand zag Gildemacher er slagvaardig uit. Toch bleef de intekenlijst naast de ingang lang leeg, ondanks het feit dat Gildemacher inspeelde op actueel kritisch online commentaar op kunstsubsidie (‘Van dat geld kan je beter bejaarden wassen.’).
Bejaarden wassen, selby gildemacher, PIEK!, Entre Nous, KIK, Drenthe, online kritiek, populisme, verzorgende, bejaarden, ouderen, ouderenzorg
13822
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13822,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

De Opgezonden Kunstenaars

Voor Basiskamp Entre Nous is uit iedere provincie een kunstinstelling gevraagd om één maatschappelijk geëngageerde kunstenaar voor te dragen. In de maand september woonden en werkten zij in deze proefkolonie.

De kunstenaars vertegenwoordigden ieder of in duo één van de twaalf Nederlandse provincies en richtten zich met hun werk op verzorgingsstaat gerelateerde onderwerpen die door de gemeente Westerveld werden aangedragen.

Basiskamp Entre Nous is een nieuwe kolonie, waarin kunstenaars (niet zonder ironie) als de nieuwe paupers zullen worden ‘opgezonden’ om nieuwe vormen om een maatschappij in te richten te overdenken.
Fotografie: Hristina Tasheva

ivanka

My solo works inhabit a space between political affairs and solidarity, taking the perspective of the human against that of the oppressive systems.

Ivanka Annot

Groningen
Egon

Rust en creativiteit is onze basale natuur. Zodra we deze kwaliteiten in onze medemensen, in dieren en in de natuur kunnen zien, wordt het beeld van' Iedereen een kunstenaar' werkelijkheid.

Egon Hanfstingl

Friesland
selby

Selby Gildemacher is concerned with the problems of modern society, but the message their work communicates isn’t always undisputed. Self-mockery and irony are much-use weapons.

Selby Gildemacher

Drenthe
elise-jeroen

``De Poppekastkrakers`` is sinds 2008 het kunstenaarsduo Elise Leusink en Jeroen Gras. Als beeldend kunstenaars steeds groeiend, steeds vernieuwend.
Van ``performance-gerichte-instalatie`` naar ``site-specific-urban-culture``

Elise Leusink & Jeroen Gras

Overijsel
erik

Er zijn verschillende fascinaties en interesses die mij bezig houden en een inspiratie bron zijn. Ik werk veel met organische vormen en natuurlijke materialen. De natuur in al zijn facetten is mijn grootste inspiratie bron. Niet alleen planten en dieren maar ook vormen van stenen, aardlagen of karkassen.

Erik Fakkeldij

Flevoland
herma

Alvorens met het model aan de slag te gaan verdiept zij zich in de persoonlijkheid. Zij gaat, zoals zij dat zelf noemt, een relatie aan met de persoon. Zij noemt deze manier van werken „FACE TO FACE``.

Herma Schellingerhoudt

Gelderland
Richtje

Kunst noch lot zijn 100% maakbaar volgens plan in Reinsma’s ogen. Het doorgronden en benutten van je invloed op en de verantwoordelijkheid voor je eigen bestaan (of dat van anderen) blijft een avontuur. Het is steeds opnieuw zaak de balans te zoeken tussen het meeveren met het toeval en het bewaren van je focus.

Richtje Reinsma

Utrecht
Iratxe-Klaas

Iratxe Jaio & Klaas van Gorkum have worked together since 2001, producing performances, videos, publications and installations. In their practice they analyse and question commonplace notions of authorship, cultural identity and labour relations.

Iratxe Jaio & Klaas van Gorkum

Noord Holland
Charlotte

``The staged or ‘clumsy’ factor is important to me, it offers a way to step out of reality. My installations may be seen as an attraction, but in contrast to Disney, there isn’t any happy ending, and little sensation. Instead of comfort, I offer discomfort. Instead of entertainment I prefer tragedies.”

Charlotte van Winden

Zuid Holland
liesbeth

„Moes had in haar bijna-val het Laura Ashley-behang gescheurd. Met een hand op haar buik en de andere hand aan de trapleuning probeerde ze te gaan zitten. De bevende benen onder haar zondagse jurk hielden het nauwelijks op het smalle zoldertrapje.”
Uit 'Een lamp op voor mijn voet'

Liesbeth Labeur

Gelderland
Inge+Edwin

Working in various media – from photography and video art to public intervention. In their practice, the artists overidentify with the encountered stories; by doing so, they question the basis of differentiation between memory and history, or facts and fiction, and in place of the duality they propose the triangulation of real, imaginary and symbolic.

Erwin Van Doorn & Inge Nabuurs

Noord-Brabant
karin

“Samenwerking heeft me aangezet om meer out of the box te denken”
The practice of Karin Bartels is research based and arises by operating in daily life. Central to
the development of the work are the results coming from subjective micro research in public space.

Karin Bartels

Limburg

Staf en Organisatie

Edwin

“De woorden Entre Nous komen uit het Frans, ze betekenen ‘tussen ons’ en verwijzen naar de titel van een oefening in het begin van mijn militaire diensttijd die moest leiden tot verbroedering onder de dienstplichtigen. In dit basiskamp onderzoeken we wat we als burgers voor elkaar betekenen en hoe dat tot uiting komt in de ruimte tussen ons.“

Edwin Stolk

Kunstenaar
Ingeborg

KiK is gevestigd in voormalige zuivelfabriek 'De Venen' in Kolderveen, Drenthe; een erfgoedcomplex van BOEi. Hier verblijven en presenteren hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland. Ze worden op basis van een voorstel uitgenodigd om deel te nemen aan het artist in residence (AiR) programma.

Ingeborg Sturre

Zakelijk leider KIK
Nils

KiK werkt samen met andere kunstinstellingen, maar ook met andere organisaties en partijen om projecten te realiseren. Ook biedt KiK plaats aan jong talent, door middel van stageplekken en workshops.

Nils van Beek

Artistiek leider KIK
Meilof

Meilof Koster

Allround medewerker & chauffeur
Sanne

Sanne Morssink

Organisatie
hristina

Hristina Tasheva

Fotografie